HABO DISCGOLF

Den 26-28 april 2024 är det dags igen. Lag-SM för amatörer avgörs, den här gången i Örebro, och Habo Discgolf kommer delta!

DgEvents arrangerar ett lag-SM under tre dagar där föreningar från hela landet deltar. Habo deltog 2023 när tävlingen spelades i Alingsås/Vårgårda och lyckades då ta sig fram till kvartsfinal. I år avgörs som sagt tävlingen i Örebro och det finns plats för 32 herrlag samt 16 damlag. Tack vare Habos topp8-placering senast, har vi i år fått förtur på en startplats i herr-klassen.  

Tävlingsupplägget kommer vara gruppspel där de bäst placerade lagen går vidare till slutspel med direktutslagning. Varje match består av 3 matcher – 2 singelmatchen och en parmatch. 4 spelare deltar alltså i varje match. Kostnad för tävlingen är 1500 kr/lag. Resa, logi och mat tillkommer. 

Nu vill vi veta vilka som är intresserade av att tävla för Habo Discgolf i Örebro!

För att delta i tävlingen måste du ha en PDGA-licens och en rating-poäng. Eftersom det här är en amatör-tävling får din rating inte vara högre än 934 (den 9 april 2024). För damspelare är ratinggränsen 819. Man behöver också vara medlem i Habo Discgolf.

Habo kommer skicka ett lag med 5 spelare, vilket innebär att man kommer behöva ställa en spelare i varje match. Om många anmäler sig kommer vi göra ett försök att anmäla ett lag till, anmälan för lag 2 öppnar den 19 december förutsatt att där fortfarande finns platser kvar då. Bland de som anmäler sig kommer laget tillsättas med de som har högst ratingpoäng 31/12 2023. Om vi spelar med två lag kommer de 5 med högst rating spela tillsammans i det ena laget.

Anmälan för damlag öppnade den 19 november. Om/När vi fått in minst 4 anmälda damer kommer vi ansöka om en startplats även i damklassen.

Anmäl dig före den 19 december så vi vet ifall vi ska skicka ett eller två herrlag, men sista anmälningsdag är 31 december.